Deutsch

Postal mail H-2831. Tarján, Jókai út 33. e-mail info@irterrier.hu Phone Call +36 20 911-44-94                                    

 
PDF Drucken E-Mail

Worlddogshow-Weltausstellung,8-11. Oktober, 2009. Bratislava

Richter: Bojan Matakovich (Hr)

54 nevezett ír terrierrel a 2009. év egyik legnagyobb kiállításának bizonyult a Pozsonyban megrendezett Világkiállítás. Az ír terriereket a horvát nemzetiségű bíró és elismert ír terrier tenyésztő, Bojan Matakovich bírálta. Osztályonként átlagosan 8-9 kutyát neveztek, belőlük 4 kutya kapott kitűnő címet és helyezést.
Fiatal kiállítóként és tenyészőként rendkívül érdekes és hasznos volt a bírálat megtekintése. Egyrészt olyan származású és nemzetiségű kutyákat volt alkalmunk megnézni, akiket korábban még soha. Így például a Mac Ruas kennel kutyát. Másrészről érdekes volt látni az azonos fedezőkantól, de más szukától származó utódokat együtt. A mezőnyben több Kilcavan Oberon At Montelle, Darren von der Emsmühle, Corleone Pri Hradskej apaságú kutya szerepelt.
A felnőtt kanoknál érdekesnek ígérkezett a nyugat-európai kiállításokon komoly eredményeket elért Darren von der Emsmühle, Horatio von der Emsmühle és Irish Fellow Bonaparte küzdelme. A felnőtt nyílt és champion szukáknál hasonlóan erős nemzetközi mezőny gyűlt össze
A fiatal osztályos helyezett szukák és kanok sem voltak ismeretlenek előttünk. Ők az idei világkiállításon találkoztak először, de az év során már többen bizonyítottak komoly kiállításokon.

Jó hangulatú, alapos bírálat után Bojan Matakovich a következő döntést hozta:
Weltjugendsieger: Mr. Irishman Of The Hunterriers (Mike)
Weltsieger, BOB: Darren von der Emsmühle
Weltjugendsiegerin: Ms. Wallaby Of The Hunterriers ( Zamunda)
Weltsiegerin: Jerez von der Emsmühle
Zamunda Mike und Jerez
2009__okt_9__Pozsony_160 Koldus_10._25._078 4_12_10_09_7_02_41

Ezúton mondok köszönetet mindazoknak akik sok kedves szóval, bíztatással, tanáccsal segítettek minket abban, hogy fiatal tenyésztőként eljussunk idáig és a világkiállításról ilyen eredményekkel térhessünk haza. Külön köszönjük Szabó Anikónak és Szallabekné Pauer Erikának Mikey és Kefe professzionális trimmelését, amivel kiegészítették munkánkat a kiállítás előtt. Köszönjük Karina és Hans Grüttnernek a sok hasznos tanácsot és folyamatos támogatást, valamint Doris Wackerhagennek a kedvességét, aki az utolsó pillanatban igazította ki Mikey kozmetikáját.

Minden tiszteletem és szeretetem egy olyan kutyáé, aki nem mindennapi körülmények között képviselt minket Pozsonyban. Ez a kivételes kutya Kefe, aki hosszú, súlyos betegségét legyőzve championosztályban 4. helyezést ért el. Mindnyájan tudtuk, hogy nincs abban a formájában, amit megszokhattunk tőle, kondícióproblémáit sem sikerült a világkiállítás idejére megoldanunk. Mégis helytállt és nagyon erős mezőnyben helyezést szerzett. Ez a kivételes kutya családtagként kíséri mindennapjainkat, elsőrangú vadászkutyaként kíséri Csabát és kiemelkedő eleganciájával és kisugárzásával szerzett oly sok komoly kiállítási címet. Ismeretlenként lett Zágrábban Európagyőztes, majd meglepetésként jelent meg Dortmundban, ahol nagy létszámú mezőnyben CACIB címet szerzett. 1 évvel később pedig 9 kölyök felnevelése után újra Európagyőztes lett. Kiállítási karrierje most befejeződött. Soha nem felejtjük azt a rengeteg örömöt, amit a kiállításokon szerzett nekünk és azt a pluszt, amit még ehhez hozzátett. A szeretetét az autóban útközben, a sok mókát-tréfát a szállodában, valamint a türelmét a trimmelőasztalon és a ringben. Nem szerette a ringben való szereplést, de pontosan tudta, hogy örömet szerez nekünk, így mindig temperamentumosan és elegánsan szerepelt a kedvünkért. Köszönjük Kefe!
 
Copyright © 2019 www.irterrier.hu. Alle Rechte vorbehalten.