English

Postal mail H-2831. Tarján  e-mail partalicsilla@gmail.com Phone Call +36 (20) 911-44-94                                    

 

Membership

irish-online.de
Irish Terrier Breeders' Association
okv-banner
Austrian Kennel Club
 
Címlap Our Dogs Hunterriers Family
PDF Print E-mail

The Puppies Of The Hunterriers Kennel! Photoes, stories, personalities!


        P1140636 DSC_8091 DSC_8043 Mr._President_portr morrisportrecsikosban3
Mr. Fox Of The Hunterriers ,,Guiness"Hungaria Junior Champion
Mr._Fox_s_csaldja DSC00764 Mr._Fox_Of_The_Hunterriers

Mr. Fox Budapesten él fiatal gazdáival, akikhez különleges módon kötődik. A kötődése annyira erős, hogy bármilyen ajtót és kilincset képes kinyitni, ha az a tét, hogy a gazdik után mehessen. Az alom legdörzsöltebb tagja, rafináltabbnál rafináltabb tréfákkal, meglepetésekkel szórakoztatja a családot. Nem lehet mellette unatkozni. Kimagaslóan intelligens, fegyelmezett kutya, hatalmas apportkészséggel.és 1 évesen őrző-védő bemutatót tartott a 3. Ír Terrier Találkozón. Az erről készült video és egy ajtónyitogató felvétel itt látható!

Minimorris Of The Hunterriers ,,Morris"
Engedelmes vizsga
KC3A9p_064 morrisportrecsikosban3 morris_5hon_trimm_utan
Az alom legkisebb tagja volt, 10 hetes korára viszont behozta lemaradását és egy elegáns, nyúlánk ír terrier lett belőle. Gazdájával és Jackpot cicával Budapesten él. Jackpottal a szerelem első látásra alakult ki és abszolút kölcsönös. A ,,meglátni és megszeretni" pedig 3 hetesen történt, amikor a kölykök először találkoztak személyesen Ludmilla cicánk szintén 3 hetes kölykeivel. Morris leendő gazija úgy gondolta, hogy kár ezt a remek egységet megbontani, így egyszerre  tért haza egy ír terrier és egy cicakölyökkel. A két bandatag nem várt gyorsasággal és leleményességgel fedezte fel új világát és jött rá, hogy a gazdi van őértük és nem fordítva. Közösen vesznek részt minden csínyben. Legyen szó étellopásról, hűtőszekrény kinyitásáról, esetleg a működő elektromos sütő kikapcsolásáról szép csendben. Ezek a cselekmények állandó szereposztásban zajlanak. Értelmi szerzőjük Jackpot cica, aki felbújtja Morris a cselekmény elvégzésére. Morris végrehajtja a feladatot, majd többnyire egyedül viszi el a balhét...Páratlan páros ők ketten.
Morris a mindennapokban mindenhová elkíséri gazdiját, aki szereti és gyakorolja az extrémsportokat. Így Morris valószínűleg az első ír terrier, aki otthonosan mozog mindezekben, legyen szó sziklamászásról, vagy raftingról. Csíkos nyakörvében, sajátos megjelenésével és vigyorával igazi vagány kutya, akinek életre szóló barátságai köttettek már sok más kutyával. Fedőneve ,,Lüttyő Kapitány".

Mr. President Of The Hunterriers ,,Főnök"BH-vizsga
2008_06_26_11_21_51_klykk069 Mr._President_portr 200905230265_1

Főnök és gazdája története talán a legkülönlegesebb a kölykök közül. Péter barátunk évek óta Kefe-rajongó és elhatározta, hogy egyszer neki is lesz egy ilyen kutyája. Hogy ennyire hamar, azt egyikünk sem gondolta!
Születésük napjától örömmel látogatta a kölyköket és egészen korán kiszúrta magának az alom legnagyobb tagját, Mr. Presidentet. Elmondása szerint valószínűleg a kutya és saját maga között fenálló méretbeli hasonlóság volt az oka annak, hogy Mr. President lett a kedvence. Ekkor még határozottan elzárkózott attól, hogy most lenne itt az ideje ír terrier tulajdonossá válni....Így Mr. President egy másik gazdinál kezdte pályafutását, kapcsolatuk azonban nem végződött jól, annak ellenére, hogy az első gazdája is megfelelni látszott a kölyökvásárlókkal szemben támaszott feltételeknek. Főnök 9 hónaposan került visssza hozzánk, hatalmas szőrben, neveletlenül, de az első pillanattól kezdve láttuk, hogy egy rendkívül intelligens és szeretetre méltú kutya. Amint lekerült róla a nagy szőr, már az is látszott, hogy egy gyönyörű, elegáns ír terrier, hatalmas mérete ellenére is. Péter barátunkkal együtt  ekkor úgy gondoltuk, hogy Főnök visszakerülésével beteljesedett egy eleve elrendeltett dolog. Így Főnök Péter kutyája lett. Már 2-3 hónap után nem volt látható, hogy ez a kutya 9 hónapos koráig semmit nem tanult. Azonnal elkezdték kiképzését, gazdáját követhette mindenhova, így nagyon gyorsan szoros kapcsolat alakult ki köztük. Főnök Magyarországon első ír terrierként tette le a BH-engedelmes munkavizsgát. Jelenleg a HPO munkavizsgára készülnek.

Mr. Guiness Of the Hunterriers ,,Ryan"
DSC_8089 DSC_8043 DSC_8056

Ryan és nyugdíjas gazdasszonya Budapesten élnek. A nyarakat a balatoni nyaralóban töltik, ahol Ryan kedvére szaladgálhat és gyűjtheti be a finom falatokat a szomszédoktól. Ha pedig vissza kell térni a fővárosba...Nos annak is van jó oldala! Egyrészt a kényelmes kanapé a nappaliban, másrészt a kedvenc holland sajtjának kikönyörgése. Jó ízlése van!

Mr. Omely Of The Hunterriers ,,Mester"
P1140631 DSC_0732 P1140641

Mester nyugdíjas gazdáival budaörsi lakos. Mozgásigényét a kertben és a saját aglitypályáján ki tudja elégíteni, éjszakára viszont minél közelebb szeretne lenni a gazdáihoz, így hamar elérte, hogy bent aludhasson. Hatalmas energiájú és játszókedvű kutya, szereti fitogtatni, hogy ő az utca legmenőbb kutyája. Családjával rendkívül kedves és ragaszkodó. Gazdijának úgy próbál meg örömet szerezni, hogy minden reggel ágyba viszi neki az újságot.

Mr. Irishman Of The Hunterriers ,,Mikey"

Magyar, Osztrák, Szlovák Junior Champion
Magyar Champion
Fiatal Európa- és Világgyőztes
07_25__006 76kolykok P1060442
5 hetesek voltak a kölykeink, amikor Mikey örökre bezárta magát a szívünkbe. Ő volt ,,Hatoska", aki a legjobban ragaszkodott hozzánk. Míg a többiek a séta elején szanaszét szaladva rávetették magukat mindenre, ami mozgott- és arra is, ami nem- addig Mikey minden igyekezete arra irányult, hogy figyelmünket felkeltse és ölbe vegyük, símogassuk. Pár perc után aztán szaladt a többiekkel....Már egész korán felfigyeltünk a büszke kiállására és kimagaslóan szép küllemére, ami egy rendkívül kedves, szeretreméltó szívet takart. Gyorsan megszületett hát a döntés! Mikey nálunk marad. Egy pillanatra sem bántuk meg. Ez  a kutya- talán azért, mert a születése óta velünk van- még Kefénél is ragaszkodóbb, kedvesebb, bújósabb. Kan létére bárhonnan első szóra visszahívható, és bármilyen nem kívánatos cselekedete egy szóval megállítható. Emellett egy nagyon barátságos kutya, aki minden nap elkíséri Csillát a rendelőbe. Nagyon szeret megismerkedni a páciensekkel, legyen szó kutyáról, macskáról esetleg görényről. Mindenkivel rendkívül barátságos, azonnal játszani hívja az idegen kanokat is. Ilyen az alaptermészete. Ugyanakkor ha egy idegen kan vitába száll vele, akkor nem ismer tréfát. Otthon Lipót kutyánk után ő a főnök, ugyanakkor ezt nagyon jóindulatúan kezeli, ok nélkül soha nem fitogtatja fölényét. Jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutya. Imádja  a vizet, apportkészsége és keresőkedve kimagasló. Emellett a legkedvesebb dolog a számára, ha elhelyezkedhet gazdasszonya ölében. Az ölben alvás kialkudása igazi hadműveletté vált, amit tökéletesre fejlesztett. Először szomorú pillantással elhelyezi fejét az ember lábán, nagyokat pislogva néz a szemünkbe, azt suggalva, hogy vigasztalásra van szüksége. Ha ekkor nem utasítjuk el-többnyire ez történik- akkor a mellső lábaival már fent is van a térdünkön. 2-3 percig figyeli, hogyan reagálunk erre és ha nincs kifogás, akkor rendkívül óvatosan, lassan felhelyezi egyenként a hátsó lábait is. Ekkor már nyert ügye van, hamarosan a hátára fekszik, a fejét lelógatja és már alszik is.
Szeretetreméltósága, ragaszkodása miatt különleges helyet foglal el a szívünkben.

Ms. Terious Of The Hunterriers ,,Isa"
Vércsapa munkavizsga-Osztrák Terrier Klub
IMG_0757 PA050426_01_crop IMG_0758
Isa hivatásos vadász munkakutyája Ausztriában. ,,Civilben" a család minden tagja kényezteti ezt a csupaszív kutyát. Munkában ugyanakkor tökéletesen képzett, kitartó vadászkutya. 18 hónaposan első helyen végzett kategóriájában a vércsapa munkavizsgán.

Ms. Wallaby Of The Hunterriers ,,Zamunda"
Fiatal Világgyőztes
partvis5 PC-276 DSC_8091

Zamunda gazdája abban a szerencsés helyzetben van, hogy tenyésztő lévén felnevelt már 2 ír terriert, így pontosan tudta, mire vállakozik. Azaz mégsem....Zamunda még így is tudott újat mutatni. Az alom vezéregyénisége volt és erre törekedett új otthonában is. Legendás kleptomániáját nagyanyjától, Yumától örökölte. Csupa tűz, nagyon eleven kutya. Kölyökként különös vonzalmat tanusított az extrém tárgyakkal való játék, majd a velük való békés szundítás iránt.

Ms. Connemara Of The Hunterriers ,,Rori"


Szlovén Nemzeti Agility Bajnok, engedelmes vizsga
roriii Rori_12_hetesen_3 200905230205
Rori Szlovéniában él, fiatal gazdáival, első ír terrierként a családban. Kölyökkora óta nyilvánvaló volt kimagasló ugrókészsége, gyorsasága, így gazdijával együtt kedvet kaptak az agilityhez. Rori élete első hivatalos versenyén Szlovén Nemzeti Bajnoki címet szerzett. A 3. Ír Terrier Találkozón rövid bemutatót láthattunk tőle, majd újabb meglepetésmutatványokkal, dogdancing elemekkel szórakozatott minket.
Agilitybemutató! Klikk ide!

 
Copyright © 2023 www.irterrier.hu. All Rights Reserved.