English

Postal mail H-2831. Tarján  e-mail partalicsilla@gmail.com Phone Call +36 (20) 911-44-94                                    

 

Membership

irish-online.de
Irish Terrier Breeders' Association
okv-banner
Austrian Kennel Club
 
Címlap Puppies About Buying Puppies
PDF Print E-mail
Kölyökvásárlás kennelünkben
A kölyökválasztás sikerét az elégedett gazdi-boldog kutya páros jelzi.

P7190217We are asking for your patience. The English version is under translation.
Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy kölykeink jó helyre, megbízható gazdákhoz kerülnek, így kizárólag személyes találkozó és ismeretség után lehet őket megvásárolni! A találkozás során kiderül, hogy a leendő gazdi milyen célra szeretne ír terriert és milyen körülmények között fogja tartani. Minden alomban vannak olyan kölykök, amelyeket temperamentumuk, keresőkedvük miatt jó szívvel ajánlunk például vadászatra, vagy sportra, vannak nyugodtabb egyedek, akik jó szívvel adhatók oda kezdő terriereseknek is. Így kennelünkben nem feltétlenül érvényesül  a,,meglátni és megszeretni, majd hazavinni" elv. Fontosabbnak tartjuk, hogy reálisan felmérve a gazdikat olyan kölyköt/kölyköket javasoljunk választani, amely/amelyek a legnagyobb eséllyel bizonyulnak majd jó választásnak.

A kölyköket 10 hetesen, 4 védőoltással, többszöri féreghajtással, kullancs- és bolha ellenes spot-onnal kezelve, törzskönnyvel, microchippel, ebútlevéllel, frissen trimmelve veheti át a tulajdonos. A kiskutyák a legmodernebb nyugat-európai oltási program szerint lesznek vakcinázva, így a leendő gazdik kennelköhögés, parvovírus és kombinált oltásokkal vihetik őket haza.
A kölykök tenyésztői szerződéssel vásárolhatók meg, amelyben szó van a védőoltásokról, örökletes betegségekről, a kölyök esetleges továbbadásáról.

A kölykök növelkedését, fejlődését folymamatosan megörökítjük. A legszebb, legérdekesebb pillatakból álló DVD-filmet minden gazdi ajándékba kapja a kölyök mellé.
Rövid ízelítő az első alom legszebb pillanataiból!

P7190225A felnevelésére nagyon nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen a tenyésztőnek nagy a felelőssége a kiskutyák testi-lelki fejlődése szempontjából! Állatorvosként biztosítani tudjuk számukra a folyamatos ,,állatorvosi felügyeletet”. Emellett külön figyelmet fordítunk arra, hogy a ,,szociális szenzitivitás” időszakában a lehető legtöbb inger érje őket. Ez az időszak 4-12 hetes korig tart, és kiemelten fontos a kölykök fejlődése szempontjából. Az érzékeny periódusban gondoskodunk kell arról, hogy a kölyköket a lehető legtöbb, legváltozatosabb ingerek érjék, így kiegyensúlyozott idegrendszerű, kellemes társ, családi kutya, vadászkutya, sportkutya váljon belőlük.
Kép: Rori 10 hetesen útnak indul új élete felé


phoca_thumb_l_2008_06_18_13_24_22_klykk090A felnevelés során lehetőségük lesz sokféle emberrel megismerkedni. Gyermekekkel, az alig totyogóktól a 6-8 éves korosztályig, egyenruhás emberekkel. Találkozni fognak sokféle háziállattal, cicákkal, lovakkal, szárnyasokkal. Érintkezni fognak lőtt vaddal, igény esetén tesztelni fogjuk őket rövid etetővonszalékos munkán. Találkozni fognak más kutyákkal, emellett rendszeresen ülnek majd autóban. Ismerni fogják a porszívó hangját és a lövésteszteknek köszönhetően várhatóan nem félnek majd  a tűzijátéktól, égdörgéstől.
Kép: Morris már 4 hetesen Jackpotot gyűri...

Naponta felkerülnek az asztalra, hogy később ne jelentsen nekik stresszhelyzetet egy trimmelőasztal a kozmetikában, vagy egy vizsgálóasztal az állatorvosnál.

Ezek után minden esélyük meglesz arra, hogy stabil idegrendszerű, kiegyensúlyozott természetű, karakán ír terrierekké váljanak.

phoca_thumb_l_58kolykok phoca_thumb_l_2008_07_19_13_04_39_klykk021 Mr._Fox_s_csaldja
 
Copyright © 2023 www.irterrier.hu. All Rights Reserved.