English

Postal mail H-2831. Tarján  e-mail partalicsilla@gmail.com Phone Call +36 (20) 911-44-94                                    

 

Membership

irish-online.de
Irish Terrier Breeders' Association
okv-banner
Austrian Kennel Club
 
Címlap Puppies Breeding
PDF Print E-mail
A tenyésztői munka olyan, amit élete végéig tanul az ember.
We are asking for your patience. The English version is under translation.
A tenyésztés során az egyik célunk az, hogy népszerűsítsük a fajtát Magyarországon. Állatorvosként nagyon gyakran szembesülök azzal, hogy az emberek divat és reklám alapján választanak kutyát maguknak, holott az adott fajta gyakran nem felel meg az elképzeléseiknek, céljaiknak. Ettől a választástól később egyformán szenved mindkét fél. A kutya és a család. A választás pedig 10-15 évre szól! A tenyésztők felelőssége pedig nagyon nagy a kialakult helyzetben, hiszen egy a fajtához értő, azt ismerő és munkáját lelkiismeretesen végző tenyésztő pontosan fel tudja mérni, hogy a kölyökvásárlónak tudja –e tiszta szívből ajánlani az adott fajtát.

Vannak tetszetősebb, hosszabb szőrű, divatosabb és drágább fajták, gyakran sok-sok örökletes betegséggel, gyenge idegrendszerrel, allergiás hajlammal és az önkéntes szaporítóknak köszönhetően rengeteg ismeretlen származású, törzskönyv nélküli egyeddel.

PA120498Az ír terrier fajta szerencsére sosem vált ,,a divat áldozatává”. Tenyésztői mindig és mindenhol felelősséggel végezték a tenyésztői munkát, így a fajta máig stabilan megőrizte jellemét és egészségét. A ,,törzskönyv nélküli írt terrier” pedig szerencsére ismeretlen fogalom.
Szeretnénk ismertebbé tenni a fajtát idehaza, hiszen ideális családi kutya, sport- és munkakutya stabil idegrendszerrel és egészséggel.


EmsmuhleA tenyésztői munka olyan, amit élete végéig tanul az ember. Tanul a neves, elismert tenyésztőtársaitól és tanul a saját sikereiből és hibáiból. Szerencsésnek tartjuk magunkat, hiszen nagyon jó kapcsolatban vagyunk Kefe tenyésztőjével Szabó Anikóval, aki véleményével, tanácsaival folyamatosan segíti munkánkat. Emellett a külföldi kiállításokon személyesen volt alkalmunk megismerkedni olyan neves tenyésztőkkel, akiknek kutyáit addig csak az internetről csodálhattuk. Jártunk a svédországi Merrymac kennelben, és a német Emsmühle tenyészetben. Az Emsmühle kennel tenyésztői Karina és Hans Grüttner sok elméleti és technikai tanáccsal lát el bennünket folyamatosan, ezúton is köszönjük nekik.

Célunk az, hogy olyan ír terrierek szülessenek nálunk, amelyek wesenben és típusban egyaránt jól reprezentálják a fajtát.

Szép küllem, egészség és az ír terrierre oly jellemző bámulatos karakter együtt teljesüljön.

 
Copyright © 2023 www.irterrier.hu. All Rights Reserved.