3 hónaposak lettünk!!!

Levelünkben képek találhatóak, ha nem látja, nézze meg böngészőjében.

logo_small  
 
 
 
 
  kefe120

Hunterrier üdvözlet!
Kedves
Látogató 

 

 
 
 
 
Örömmel jelentem nektek, hogy a visszajelzések szerint fiaim és lányaim remekül érzik magukat! Szívből remélem, hogy a gazdik is…

Immáron kiürült a kölyökóvoda, elcsendesült a vadászház. Hiányoznak a nagy tóparti bulik és a tuja alatti bújócskák, ugyanakkor van mit kipihennem a 10 csemete után.

Szeretném megosztani veletek a tulajdonosoktól kapott élménybeszámolókat, amiken igazán jót derültem.
Megállapítható, hogy egyik csemetém sem elveszett kutya, mindenki remekül feltalálja magát és már 12 hetesen pontosan tudják, hogyan is kell elérni a gazdiknál azt, ami egy 3 hónapos ír terriert boldoggá tesz.
 Mindenki szépen közlekedik pórázon, a szobatisztaság is alakul.

Mi a közös a Hunterriers-kölykökben?

Már bizonyossá vált az, amit az első alom után csak sejtettünk. Nevezetesen a kleptománia. Ezt biztosan tőlem örökölték! Kölyökként nekem egy szuper műanyag, összecsukható, nagy méretű házikóm volt felállítva az előszobában, éppen elég nagy ahhoz, hogy a gazdiék ne lássanak  a mélyére! Oda gyűjtögöttem ínségesebb időkre mindent, ami megtetszett! Élelmiszert, csomagolóanyagot, cipőpasztát, távirányítót, zoknit. Ott rontottam el a dolgot, hogy nagy merészen elemeltem a gazdi szemüvegét az éjjeliszekrényről. Miután felforgatták az egész lakást és tanácstalanul álltak, egyetlen lehetséges hely maradt a lakásban, amit még nem forgattak fel. Ez pedig az én kis kuckóm volt. Így zajlott tehát lebukásom története. A kleptomániám azóta sem csillapodott, de megtanultam uralkodni rajta, már csak akkor emelek el dolgokat, amikor úgy érzem, hogy igazságtalanság történt velem. Például, amikor otthon hagynak egyedül, pedig indulás előtt ott szobrozom az autó mellett. Na ilyenkor bosszúból elemelek dolgokat!

A kölyökgazdik beszámolója alapján tehát ez a mániám öröklődik, de talán lesz olyan család, aki megússza!

Emellett a család minden tagjánál megjelenik a ,,képtelen alvási pozitúrák” képessége, de ez talán kevésbé bosszantó, mint a tolvajlás.

Egy valamit még elárulok! Minden létező ajtót ki tudok nyitni! Legyen szó kilincsről, fordítható gombról,  kallantyúról, bármiről. Ez a képességem az előző alom pár tagjánál megjelent, legkiválóbb követőm Guiness, legamatőrebb pedig Mikey fiam.

A továbbiakban bemutatom nektek a törpék új családját és lakhelyét, az első beszámolókkal együtt. Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok hozzá!

Üdvözlettel:

Kefe Mami
 
 
 

118

     

 JOYJoy, lánykori nevén Liluska Ausztriában él. Családja így ír róla:


,,Joy nagyon gyorsan beilleszkedett az új ,,falkába”, nagyon bájos kutya, mind kinézetre, mind személységileg. Az egész családot gyorsan a szívébe zárta, különösen a 3 éves kisunokánkat, akivel naphosszat eljátszanak a kertben. Már az első héten megtanulta  a nevét és az ül prancsot. A zajok egyáltalán nem zavarják, legyen szó viharról, forgalmas útról, tűzoltóautóról. Elkezdtük a helyi kutyaiskolában a kölyökkurzust, hetente fogjuk látogatni.Intenzíven fejlesztjük  a szobatisztaságot, néha már egészen jól megy.

IMG_0675Joy kiválaszotta a 4 hónapos unokánk hordozóját második alvóhelyéül, ahol a legképtelenebb poziciókban képes aludni, ezen mindig jól mulatunk.”P1000602_2       
 Banya


Banya, leánykori nevén Piroska szintén Ausztriába került. Hatalmas revírje van, 25 lóval, akikkel kedvére futkározhat, emellett imád traktoron utazni! Társa egy idős spániel, akivel nagyon jó barátság alakult ki. Nevét Tatabánya után kapta. Az eredeti ötlet a Bánya lett volna, de miután elárultuk, hogy ékezet nélkül mit jelent a szó, rögtön Banyára módosították.
Gazdái ezt mesélték róla:

P1000597_2,,Az elvitelkor a hosszú autóút meg sem kottyant neki, végigaludta. Megérkezésünk után megismerkedett az idősebb spánielhölggyel, akivel a kezdeti morgolódás után egészen jól kijönnek.
Az első éjszaka Banya számára nagyon izgalmasan telt, a gazdik számára már kevésbé. 3 óránként fel kellett kelni megnyugtatni és kiengedni pisilni. Mostanra azonban már minden jól megy, elég, ha reggel 5 órakor kiengedjük.
A legkedvesebb játéka a kerti hinta alján található csomó és az üres vizes palackok, amik hatalmas zajt csapnak, ha rájuk harap.
Nagyon szeret a kertben ejtőzni és közben figyeli  a lovakat.
Persze nemcsak szórakozásból áll az élet, néha dolgozunk is. Már szépen jön pórázon és az esetek 95 %-ban visszajön, ha hívjuk."


P6120002
Bella


Bella, alias Pinky a bajor erdőben lakik nyugdíjas gazdáival.
A gazdik élménybeszámolója:

,,Bella nagyon kedves és élénk kutya. Legszívesebben a nadrágom szárával és a zoknimmal játszik, ezért már úgy nézek ki, mint egy lump alak, mindenhol lukak vannak a ruhámon. Nagyon szereti a gyermekeket és az idegeneket.
Mindent, amit a kertben talál fogja és már viszi is a bukszusbokor alá. A bokor alatt már egy komplett háztartást megtaláltunk. Bármit elcsen, ami a szájába belefér."

Iri_5


Iri


Iri, akit korábban Narancslánynak hívtunk, Szlovéniában él. Fiatal gazdasszonya az agilityversenyeken többször találkozott Rorival, aki szintén nálunk született és nemzeti bajnok címmel büszkélkedhet. A kislánynak annyira megtetszett a fajta és Rori, hogy amikor megtudta, hogy van még eladó kutyusunk, 2 napon belül itt is volt érte. Iri társa egy foxterrier lány. Az első héten már megtanulta a nevét, az ül és a forogj vezényszót. Frisbie és agility pályafutására készül serényen.

P6140052RufusRufus barátunk alapvetően soproni lakos, de mostanság több időt tölt a Balcsin, mint otthon. 3 kisgazdijával nem unatkoznak, egész nap megy a móka! Ha pedig elfáradtak, akkor együtt pihennek négyesben, hol az ágyon, hol alatta…

122Rufust csak egyvalaki nem szereti a családban, ez pedig a macska. Nagy riadalmat okozott egy vasárnap délelőtt, amikor megpöccintve Rufust, megsértette a szemét. De minden jó, ha a vége jó, semmi komoly nem történt Rufus szemével. A macskának viszont ezt üzenjük: Egy ír terrier nem felejt és nem marad adósa senkinek!P1040044Jimmy
Jimmy, alias Citrom szlovákiai lakos lett és egy 3.5 éves ír terrierrel, Terryvel osztozik a gazdáin. Jimmy különös vonzalmat tanúsít a partvisok iránt, csakúgy, mint féltestvére, Zamunda.
zahradnikEmellett kertészeti ismereteivel rendszeresen elbűvöli a családját, nagyon szorgalmasan alakítja a kertet olyanná, ami neki tetszik.

P6150114Rozsdás

Rozsdás, azaz Blacky szintén nem unatkozik, hiszen két gyermekjátszópajtása is van. Hol Budapesten, hol a nyaralóban tartózkodik. Kedves kutyus, aki pontosan tudja, hogy hova nem szabad bemennie. Ezt tiszteletben is tartja. Egy ideig….

Eddy_019


EdwardEdward, azaz Beigeboy Neustadtban, Németországban él, egy airedale lány, Pollina társaságában. Gazdijai szerint nagyon kiegyensúlyozott és kedves kutya, akinek már most nagyon sok barátja van a környéken.

Pierre_002NicoNico, azaz Foltoska az utolsó pillanatban került gazdihoz, Ausztriába. Idős gazdija szerint az utat nagyon jól viselte és jól beilleszkedett az új környezetébe.

Forrest_016Forrest

 

 

 

 Forrest, azaz Barnuska mindössze 2 napja hagyta el a vadászházat. Egy igazi sportos budapesti családba került, így nem fog unatkozni. 
 
 
 
 
Nem találtad érdekesnek?