Egy évesek lettünk!

Levelünkben képek találhatóak, ha nem látja, nézze meg böngészőjében.

logo_small  
 
 
 
 
  kefe120

Hunterrier üdvözlet!
Kedves
Látogató 

 
 
 
 
 
 
  phoca_thumb_l_r_035
 
 
 
Kefe és Darren kölykei kedden ünnepelték első születésnapjukat!

Ezúton kívánunk nekik hosszú, egészséges, boldog életet!

Happy_Birthday
 
 

Jöjjön egy pár fotó az egyéves kölykökről!


Iiri Iri
P1010061 Vajon ki van a képen?
Kefe, vagy valaki más?
Banya!
Foto Edward Király
phoca_thumb_l_kp_057 Forrest
Rufus_111 Rufus


Mi történik nálunk, az erdőben?


Vadászati szempontból most lenne a nagy hagyományokkal rendelkező szalonkázás szezonja. Ugyanakkor az elmúlt pár évben egy uniós jogforrás szerint a szalonkák védelmet élveznek, így a vadászati idényük megszűnt. Marad viszont a kötelező monitoring!
A jól képzett vadászkutyának teljes idő alatt póráz nélkül, csendben kell fekve maradnia.
x_095
Megérkezett a jó idő, így nekünk is több kedvünk van lóra ülni. Amikor tehetjük, irány az erdő lóháton, és persze nem maradhatnak el a kutyák sem. Amint meglátják kezünkben a nyerget, már sorban állnak a jelzőnyakörvekért és el sem mozdulnak a lovak mellől. Türelmetlenül várják az indulást! x_084
Ha pedig se vadászat, se lovaglás, se munka, akkor marad a henyélés! Egy ír terrier ezt is magas fokon képes űzni, különösen Mikey. Ludmilla cicánkkal versenyt alszanak a legképtelenebb pozíciókban. Természetesen a kanapén!
Kp_005Tavaszi megújulás!Itt az ideje a télen megnőtt szőrzet trimmelésének, azaz az ír terrierek tavaszi átváltozásának.

x_001 x_028 x_034 x_044

 A fenti fotókon Parázs kutyánk trimmelése látható lépésről-lépésre. Míg Kefe és Mikey egész évben folyamatosan trimmelve vannak, addig Parázs novembertől márciusig szabadon növesztheti a bundáját. Novembertől indul ugyanis a hajtóvadászatok szezonja, amikor Parázsnak 8-10 órákat kell a hideg, esős, havas időben az erdőben dolgoznia. Akkor pedig nagy szüksége van jó minőségű, kemény, vízhatlan szőrére. Tavasszal viszont ismét csinosan, áramvonalasan dolgozhat. Az első trimmelés után tulajdonképpen egy aljszőrréteg maradt rajta, ennek van ilyen furcsán világos színe és puha tapintása. 2-4 hét múlva már kemény, vörös fedőszőr fogja borítani! Akkor lesz igazán szép!

x_100 Kp_012
Kefe lánya, Isa, az osztrák vadászkutyahölgy is meglátogatott bennünket egy trimmelés erejéig. Kefe frissen trimmelve

Edwardot és Roszdást is várjuk, a róluk készülő képek a galériában hamarosan megtekinthetők!


Kiállítási híreinkphoca_thumb_l_ch_003 Mikey újra az
Év Championja!

Mikey a februárban megrendezett Championshown nemcsak fajtagyőztes lett, hanem a terrier fajtacsoport első két legszebb fajtájaként (a yorkshire terrierel együtt) bekerült a fináléba, ahol a legszebb 12 között végeztünk.

figyelem Kefe az év ír terrier tenyészszukája!

 Az Országos Terrier Klub megrendezésében zajló évgyőztes pályázaton Kefe az összetett versenyben, azaz az összes fajta között az előkelő 2. helyen végzett.
Az eredményt az első alom kiállítási-, sport és munkasikerei alapján értük el. Ezúton köszönöm a gazdik munkáját! Isa vércsapa munkavizsgájával, Rori az agility eredményeivel, Főnök a BH-vizsgájával, Mikey és Zamunda pedig a kiállítási eredményeivel járult hozzá Kefe helyezéséhez. Kivételként pedig meg kell említenem a második alom fiatal kutyáját, Irit, aki a Szlovéniában megrendezett Európakiállításon, a Szlovén Terrier Klub kölyök klubgyőztese lett.


Egyéb híreink


Fenykep0028 Morris fára mászik!
Már megszokhattuk, hogy Morris körül mindig történik valami. Ezúttal kiderült, hogy fára mászni is tud. A tét a száradó vizesedény megszerzése volt!
Pasik Ők is családtagok!

Balra Kefe féltestvére, Sanya
Középen Mikey fia, Fülöp
Jobbra Mikey fia, Pitkin
IMG_0482 Vadóc, Mikey fia
Vrbljene_slape_sprehod_582 A szeptemberi ír terrier találkozó videón és fényképeken itt:
http://www.youtube.com/watch?v=pJxlbZsAKGA

Az anyagot Iri gazdája, Spela állította össze!


Klubkiállítás


Május 7-én megrendezésre kerül az Országos Terrier Klub Klubkiállítása. A helyszín Budapest, Népliget, Strázsa Kutyakiképző Iskola. Bíró: Suzanna Szövenyiova, Szlovákiából.
Minden kedves ír terrier tulajdonost, leendő ír terrier tulajdonost, érdeklődőt szeretettel várunk egy kellemes délutánra!
Mikey egész biztosan ott lesz, és bízom benne, hogy a fiúk közül Mester, Forrest és Rozsdás, a lányok közül pedig Banya és Joy is eljön!

Üdvözlettel:

Dr. Partali Csilla és Oláh Csaba


 
 
 
Nem találtad érdekesnek?