Magyar

Postal mail H-2831. Tarján, Jókai út 33. e-mail info@irterrier.hu Phone Call +36 20 911-44-94

 
Címlap (h)ÍREK
PDF Nyomtatás E-mail

Myrna Szlovániában

 

Myrnával két kiállításon vettünk részt, egy napon. Egy CACIB-on, majd délután a Szlovén Terrierklub kiállításán, ahol fajtaspecifikus bíró bírált.

Mindkét kiállításon fajtagyőztes címet szerzett, ezzel újabb lépést téve az Interchampion cím elérése felé.

 myrna biralat  13063171 1008482199232976 1240421035358321160 o myrna bir 
 
PDF Nyomtatás E-mail

25. Jubileumi Országos Terrier Klub kiállítás

Bíró: dr. Pozsonyi Anikó
Nevezési létszám: 5
Budapest, 2012. május 2.

Msols_-_x_046 Msols_-_x_055
 ICH Jumping-Wallaby Brianna, Kefe 7 évesen Klubgyőztes szuka, Fajtagyőztes, Legszebb hosszú lábú terrier, Res. Csoportgyőztes

Msols_-_x_008Mr. Irishman Of The Hunterriers, Mikey

Klubgyőztes kan

 
PDF Nyomtatás E-mail

1. Hunterriers-Trimmelőnap

csoport2012. májusában egy régóta tervezett trimmelőnapot sikerült megszervezni Koldusszálláson. Sok gazdi jelezte igényét már a kölyökvásárláskor, hogy szívesen elsajátítaná a trimmelés csínját-bínját, ehhez a kölykök elvitelekor meg is kapták tőlünk a trimmelőkést és a furminátort. Gyakorlatra és segítségre azonban szükség van ezek használatához, így jött az ötlet, hogy szervezzünk egy kifejezetten trimmelésoktatás céljára tartott találkozót.
A forró, tavaszi napon 10 kutya részvételével megtartottuk a rendezvényt, mindenki nagy örömére. Résztvevők: Főnök, Rozsdás, Joy, Banya, Henna, Sally és Orkan, illetve a bemutatókutyák: Kefe, Mikey és Parázs. A program egy rövid bemutatóval indult, ahol a 3 kutya különböző szőrtípusát, anatómiáját, trimmelési fázisát mutattuk be, majd részletesen bemutatásra került a trimmelőkés használata, valamint az ,,ír terrier fazon" kialakításának legfontosabb szempontjai. Mindezek után a résztvevők saját kezükbe ragadták a késeket és elkezdődött a munka. Segítségül dr. Pozsonyi Anikó is ellátogatott a rendezvényre, aki szakmai gyakorlatával sokat segített a résztvevőknek a mozdulatok elsajátításában.

rohan3 Orkancsald Joycsald

A munka után édes volt  a pihenés az árnyékban. Főnök egy remek HPO2-es szintű fegyelmi bemutatót tartott nekünk, majd következett a jól megérdemelt ebéd és a szieszta.
Banyacsald Hennacsalad Joy

Mozgalmas, gyönyörű nap volt, sok-sok boldog, megszépült ír terrierrel, elégedett gazdikkal. Jövőre folyt. köv.!

A rendezvényről készült videó:Fotóalbum
Rozsdicsal Kefe Sallycsal

Rozsds Szavitri Sally

kaja3 kaja2 torta
 
PDF Nyomtatás E-mail

Banya sikeres BH-vizsgát tett!                                         

BH_Prfung_Banya_006


2011. november 19. Ausztria
Tulajdonos: Birgit Ostermayer
 
PDF Nyomtatás E-mail

Főnök sikeresen letette a HPO1-munkavizsgát!


HPO_443Helyszín: Budapest, Happy Dog Kutyaiskola
Időpont: 2011. 11. 13.
Munkabíró: Simó Gergely
Edző: Benke András
Segéd: Kollárik Péter

Videoösszeállítás a teljes vizsgáról itt!


40 év szünet után újra van munkavizsgás ír terrier Magyarországon. Főnök és gazdája, Péter egy hosszú, kemény felkészülés után bizonyított Budapesten.

Az eredmény még értékesebbnek tűnik, ha tudjuk, hogy Főnök csak 10 hónapos korában került Péterhez. 10 hetes korától 10 hónapos koráig egy kertbe zárva tartották, mindenféle nevelés, tanítás, állatorvosi vizsgálat, kozmetika nélkül. Amikor visszahoztuk Főnököt, gyorsan kiderült, hogy a történtek nagy kárt nem tettek benne és bár egy neveletlen kutya, mégis kimagaslóan inetlligens és jóindulatú. Péter 2 hét rehabilitáció és trimmelés után boldogan fogadta el tőlünk ajándékba. Főnök pedig jobb helyre, jobb kezekbe nem is kerülhetett volna.

A sikeres BH-vizsga után az idén nekiláttak a HPO-vizsgára való felkészülésnek, ahol Főnök egyértelműen bizonyította az ír terrier fajta sokoldalúságát, kitűnő idegrendszerét és fogékonyságát. A nyomkövetés előtt Péter annyira izgult, hogy rosszul tette le a nyomtárgyakat, így sajnos jelentősen megnehezítette a kutya munkáját, hiszen Főnök az első 2 nyomszáron pozitív megerősítés nélkül dolgozott, ami meg is látszott a munkáján és az összpontszámon is. A hibát azonban kijavították az engedelmességi részben, ahol a páros precízen, kitűnő összhangban dolgozott. Az őrző-védő fázisban szintén korrektül szerepeltek, egy kis ,, ír terrieres életfelfogással" a fürkészés gyakorlatnál.

Gratulálunk az eredményhez és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

HPO_276 HPO_288 HPO_276
HPO_401 HPO_348 HPO_403


HPO_112 HPO_106 HPO_113
HPO_131 HPO_138 HPO_152
 
PDF Nyomtatás E-mail

Agilitykupa, Ljubjana, 2011. 06. 11.                                                           


KD_Ljubljana_11.6.2011


Ms. Connemara Of The Hunterriers

A2 kategóriában 2. helyezett
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3
feed-image Hírkövető
Copyright © 2019 www.irterrier.hu. Minden jog fenntartva. Partial designer and webhosting by K@ro