Magyar

Postal mail H-2831. Tarján e-mail partalicsilla@gmail.hu Phone Call +36 20 911-44-94

 
Címlap Kutyáink A Hunterriers család
PDF Nyomtatás E-mail

Az Of The Hunterriers kennel kölykei! Fotók, storyk, jellemrajzok!


        P1140636 DSC_8091 DSC_8043 Mr._President_portr morrisportrecsikosban3
Mr. Fox Of The Hunterriers ,,Guiness"Hungaria Junior Champion
Mr._Fox_s_csaldja  Guiness_trimming
Mr. Fox Budapesten él fiatal gazdáival, akikhez különleges módon kötődik. A kötődése annyira erős, hogy bármilyen ajtót és kilincset képes kinyitni, ha az a tét, hogy a gazdik után mehessen. Az alom legdörzsöltebb tagja, rafináltabbnál rafináltabb tréfákkal, meglepetésekkel szórakoztatja a családot. Nem lehet mellette unatkozni. Kimagaslóan intelligens, fegyelmezett kutya, hatalmas apportkészséggel.és 1 évesen őrző-védő bemutatót tartott a 3. Ír Terrier Találkozón. Az erről készült video és egy ajtónyitogató felvétel itt látható!

Minimorris Of The Hunterriers ,,Morris"
Engedelmes vizsga
KC3A9p_064  morris_5hon_trimm_utan
Az alom legkisebb tagja volt, 10 hetes korára viszont behozta lemaradását és egy elegáns, nyúlánk ír terrier lett belőle. Gazdájával és Jackpot cicával Budapesten él. Jackpottal a szerelem első látásra alakult ki és abszolút kölcsönös. A ,,meglátni és megszeretni" pedig 3 hetesen történt, amikor a kölykök először találkoztak személyesen Ludmilla cicánk szintén 3 hetes kölykeivel. Morris leendő gazija úgy gondolta, hogy kár ezt a remek egységet megbontani, így egyszerre  tért haza egy ír terrier és egy cicakölyökkel. A két bandatag nem várt gyorsasággal és leleményességgel fedezte fel új világát és jött rá, hogy a gazdi van őértük és nem fordítva. Közösen vesznek részt minden csínyben. Legyen szó étellopásról, hűtőszekrény kinyitásáról, esetleg a működő elektromos sütő kikapcsolásáról szép csendben. Ezek a cselekmények állandó szereposztásban zajlanak. Értelmi szerzőjük Jackpot cica, aki felbújtja Morris a cselekmény elvégzésére. Morris végrehajtja a feladatot, majd többnyire egyedül viszi el a balhét...Páratlan páros ők ketten.
Morris a mindennapokban mindenhová elkíséri gazdiját, aki szereti és gyakorolja az extrémsportokat. Így Morris valószínűleg az első ír terrier, aki otthonosan mozog mindezekben, legyen szó sziklamászásról, vagy raftingról. Csíkos nyakörvében, sajátos megjelenésével és vigyorával igazi vagány kutya, akinek életre szóló barátságai köttettek már sok más kutyával. Fedőneve ,,Lüttyő Kapitány".

Mr. President Of The Hunterriers ,,Főnök"BH-vizsga, HPO1-munkavizsga, HPO2-munkavizsga, HPO-3 munkavizsga
2008_06_26_11_21_51_klykk069 HPO_443

Főnök és gazdája története talán a legkülönlegesebb a kölykök közül. Péter barátunk évek óta Kefe-rajongó és elhatározta, hogy egyszer neki is lesz egy ilyen kutyája. Hogy ennyire hamar, azt egyikünk sem gondolta!
Születésük napjától örömmel látogatta a kölyköket és egészen korán kiszúrta magának az alom legnagyobb tagját, Mr. Presidentet. Elmondása szerint valószínűleg a kutya és saját maga között fenálló méretbeli hasonlóság volt az oka annak, hogy Mr. President lett a kedvence. Ekkor még határozottan elzárkózott attól, hogy most lenne itt az ideje ír terrier tulajdonossá válni....Így Mr. President egy másik gazdinál kezdte pályafutását, kapcsolatuk azonban nem végződött jól, annak ellenére, hogy az első gazdája is megfelelni látszott a kölyökvásárlókkal szemben támaszott feltételeknek. Főnök 9 hónaposan került visssza hozzánk, hatalmas szőrben, neveletlenül, de az első pillanattól kezdve láttuk, hogy egy rendkívül intelligens és szeretetre méltú kutya. Amint lekerült róla a nagy szőr, már az is látszott, hogy egy gyönyörű, elegáns ír terrier, hatalmas mérete ellenére is. Péter barátunkkal együtt  ekkor úgy gondoltuk, hogy Főnök visszakerülésével beteljesedett egy eleve elrendeltett dolog. Így Főnök Péter kutyája lett. Már 2-3 hónap után nem volt látható, hogy ez a kutya 9 hónapos koráig semmit nem tanult. Azonnal elkezdték kiképzését, gazdáját követhette mindenhova, így nagyon gyorsan szoros kapcsolat alakult ki köztük. Főnök Magyarországon első ír terrierként tette le a BH-engedelmes munkavizsgát. Az igazi munka ezután kezdődött el, lépésről lépésre.  2012 tavaszán Főnök sikeresen teljesítette a legnehezebb fokozatú munkavizsgát, a HPO-3-at. Vélhetően az egyedüli ilyen teljesítményű ír terrier a világon.
HPO munkavideo itt!

Mr. Guiness Of the Hunterriers ,,Ryan"
 DSC_8043 DSC_8056
Ryan és nyugdíjas gazdasszonya Budapesten élnek. A nyarakat a balatoni nyaralóban töltik, ahol Ryan kedvére szaladgálhat és gyűjtheti be a finom falatokat a szomszédoktól. Ha pedig vissza kell térni a fővárosba...Nos annak is van jó oldala! Egyrészt a kényelmes kanapé a nappaliban, másrészt a kedvenc holland sajtjának kikönyörgése. Jó ízlése van!

Mr. Omely Of The Hunterriers ,,Mester"
P1140631 DSC_0732

Mester nyugdíjas gazdáival budaörsi lakos. Mozgásigényét a kertben és a saját aglitypályáján ki tudja elégíteni, éjszakára viszont minél közelebb szeretne lenni a gazdáihoz, így hamar elérte, hogy bent aludhasson. Hatalmas energiájú és játszókedvű kutya, szereti fitogtatni, hogy ő az utca legmenőbb kutyája. Családjával rendkívül kedves és ragaszkodó. Gazdijának úgy próbál meg örömet szerezni, hogy minden reggel ágyba viszi neki az újságot.

Mr. Irishman Of The Hunterriers ,,Mikey"

Magyar, Osztrák, Szlovák Junior Champion
Magyar Champion, Interchampion-várományos
Fiatal Európa- és Világgyőztes
 76kolykok Msolat_-_Msols_-_P1430555
5 hetesek voltak a kölykeink, amikor Mikey örökre bezárta magát a szívünkbe. Ő volt ,,Hatoska", aki a legjobban ragaszkodott hozzánk. Míg a többiek a séta elején szanaszét szaladva rávetették magukat mindenre, ami mozgott- és arra is, ami nem- addig Mikey minden igyekezete arra irányult, hogy figyelmünket felkeltse és ölbe vegyük, símogassuk. Pár perc után aztán szaladt a többiekkel....Már egész korán felfigyeltünk a büszke kiállására és kimagaslóan szép küllemére, ami egy rendkívül kedves, szeretreméltó szívet takart. Gyorsan megszületett hát a döntés! Mikey nálunk marad. Egy pillanatra sem bántuk meg. Ez  a kutya- talán azért, mert a születése óta velünk van- még Kefénél is ragaszkodóbb, kedvesebb, bújósabb. Kan létére bárhonnan első szóra visszahívható, és bármilyen nem kívánatos cselekedete egy szóval megállítható. Emellett egy nagyon barátságos kutya, aki minden nap elkíséri Csillát a rendelőbe. Nagyon szeret megismerkedni a páciensekkel, legyen szó kutyáról, macskáról esetleg görényről. Mindenkivel rendkívül barátságos, azonnal játszani hívja az idegen kanokat is. Ilyen az alaptermészete. Ugyanakkor ha egy idegen kan vitába száll vele, akkor nem ismer tréfát. Otthon Lipót kutyánk után ő a főnök, ugyanakkor ezt nagyon jóindulatúan kezeli, ok nélkül soha nem fitogtatja fölényét. Jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutya. Imádja  a vizet, apportkészsége és keresőkedve kimagasló. Emellett a legkedvesebb dolog a számára, ha elhelyezkedhet gazdasszonya ölében. Az ölben alvás kialkudása igazi hadműveletté vált, amit tökéletesre fejlesztett. Először szomorú pillantással elhelyezi fejét az ember lábán, nagyokat pislogva néz a szemünkbe, azt suggalva, hogy vigasztalásra van szüksége. Ha ekkor nem utasítjuk el-többnyire ez történik- akkor a mellső lábaival már fent is van a térdünkön. 2-3 percig figyeli, hogyan reagálunk erre és ha nincs kifogás, akkor rendkívül óvatosan, lassan felhelyezi egyenként a hátsó lábait is. Ekkor már nyert ügye van, hamarosan a hátára fekszik, a fejét lelógatja és már alszik is.
Szeretetreméltósága, ragaszkodása miatt különleges helyet foglal el a szívünkben.

Ms. Terious Of The Hunterriers ,,Isa"
Vércsapa munkavizsga-Osztrák Terrier Klub
IMG_0757 2_vesen_018
Isa hivatásos vadász munkakutyája Ausztriában. ,,Civilben" a család minden tagja kényezteti ezt a csupaszív kutyát. Munkában ugyanakkor tökéletesen képzett, kitartó vadászkutya. 18 hónaposan első helyen végzett kategóriájában a vércsapa munkavizsgán.

Ms. Wallaby Of The Hunterriers ,,Zamunda"
Fiatal Világgyőztes, Hungária Champion
 DSC_8091 PC-276
Zamunda gazdája abban a szerencsés helyzetben van, hogy tenyésztő lévén felnevelt már 2 ír terriert, így pontosan tudta, mire vállakozik. Azaz mégsem....Zamunda még így is tudott újat mutatni. Az alom vezéregyénisége volt és erre törekedett új otthonában is. Legendás kleptomániáját nagyanyjától, Yumától örökölte. Csupa tűz, nagyon eleven kutya. Kölyökként különös vonzalmat tanusított az extrém tárgyakkal való játék, majd a velük való békés szundítás iránt.

Ms. Connemara Of The Hunterriers ,,Rori"


Szlovén Nemzeti Agility Bajnok, engedelmes vizsga, BH-vizsga
 Rori_12_hetesen_3 200905230205
Rori Szlovéniában él, fiatal gazdáival, első ír terrierként a családban. Kölyökkora óta nyilvánvaló volt kimagasló ugrókészsége, gyorsasága, így gazdijával együtt kedvet kaptak az agilityhez. Rori élete első hivatalos versenyén Szlovén Nemzeti Bajnoki címet szerzett. A 3. Ír Terrier Találkozón rövid bemutatót láthattunk tőle, majd újabb meglepetésmutatványokkal, dogdancing elemekkel szórakozatott minket.
Agilitybemutató! Klikk ide!

Norah Of The Hunterriers ,,Bella"

phoca_thumb_l_r_025   Bella_Pinky

Bella Németországban él, München mellett. Csintalan, temperamentumos kislány, aki épp a nadráglyukasztó korszakát él gazdijai szerint. Emellett amit csak talál és belefér a pofijána, azt már el is vitte, mégpedig egy bukszusbokor alá. A bokor alatt már egy komplett háztartást találtak. A kleptomán hajlamát Kefétől örökölte, a korral talán csillapodik.


Neat Queen Of the Hunterriers ,,Iri"

55._nap_159   Kp_264


Az első alomból származó Rori kutyánk sikeresen szerepel az agility versenyeken Szlovéniában. Rori és így a fajta felkeltette egy szlovén kislány érdeklődését és miután többször látta Rorit, elhatározta, hogy neki is lesz egy ír terrirje. Így került hozzá a mi Narancsunk, aki az Iri nevet kapta és Ljubjanában él. A család foxterrier szukája örömmel fogadta az új jövevényt. Iri szorgalmasan készül agility és freebee pályafutására. Gazdija szerint egy nagyon bátor, belevaló kutyus, akit minden érdekel és hatalmas a munkakedve. Gyorsan tanul és imád úszni.

Night Rose Of The Hunterriers ,,Banya"
BH-vizsga
phoca_thumb_l_r_020 punk_340


Banya, alias Piroska Ausztriában él és hatalmas revírje van, amelyet 25 lóval oszt meg. Szorgalmasan segédkezik a mezőgazdasági munkálatokban, egyszerűen imád traktorozni!

Northern Light Of The Hunterriers ,,Joy"

phoca_thumb_l_r_032 Joy  


Joy, alias Lilus szintén Ausztriában él. Legkedvesebb játszópajtása a család 3 éves unokája, legkedvesebb alvóhelye pedig egy babahordozó, amit rendszeresen kisajátít a másik unokától. Már egészen korán megkezdte kutyaiskolai tanulmányait.

Number One Of The Hunterriers ,,Jimmy"

phoca_thumb_l_r_030   P1040044


Jimmy, akit eddig Citromként emlegettünk, Szlovákiában lakik egy 3.5 éves ír terrier, Terry társaságában. Jimmy kiállítási karrierre készül, emellett szorgalmasan látogatja a kutyaiskolát is. Nagyon szeret kertészkedni és extrém módon vonzódik a partvisokhoz, csakúgy, mint Zamunda testvér, az első alomból.

Norman Of The Hunterriers ,,Edward"
phoca_thumb_l_beige_7_hetes   Edward_1ev


Eddy, akin Beigboyként látta meg a napvilágot Németországban, Neustadtban él, egy kedves airedale-lány, Pollina társaságában. Igazi gentleman, rengeteg barátot szerzett már pár hét alatt. Békés, barátságos kutya.


Nined Devil Of The Hunterriers ,,Forrest"
Forrest_016   Forrest_1ev


Forrest, alias Barnuska egy belevaló, vagány városi fickó, aki Budapesten él családjával. Igazi, sportos család, mozgalmas életmóddal, így nagyon jól sikerült a választás a család és Barnus között.

Noble Soul Of The Hunterriers ,,Rozsdás"
phoca_thumb_l_55._nap_098
 
Rozsdas_1ev


Blacky a Rozsdás nevet kapta és Budapest-Kutasó közt ingázik családjával. A kedvenc helye természetesen Kutasó, ahol hatalmas területen rohangálhet és kiélheti minden olyan hajlamát, amit Budapesten nem tehet meg.

Napoleon Of The Hunterriers ,,Rufus"

phoca_thumb_l_r_006   Rufus_1ev

Rufus, alias Greeny nem unatkozik. A hét nagy részét a Balatonon tölti, de hivatalos lakhelye Sopron. 3 kisgazdijával, akik királyhoz méltóan minden kívánságát lesik, minden mókában, rosszaságban benne van. Ő dicsekedhet a legtöbb játékkal, amit valaha ír terrier egyszerre kapott!
No Limit Of The Hunterriers ,,Nico"
     
P1440770   P1440759


Foltoska már egészen korán megmutatta nekünk, hogy ő egy különc kölyök. Mindig saját elképzelései voltak, amiket általában meg is valósított. Életét Ausztriában folytatja, ahol idős gazdái életébe hoz sok-sok vidámságot és fényt-ahogy írták nelünk.

Orkan Of The Hunterriers ,,Orkan"
Adria_2011_049 Orkanfej

Orkan, nevéhez méltóan egy rendkívül tevékeny, dinamikus kutya. Nyugdíjas gazdáival Ausztriában él, nagy-nagy szeretetben.

Oryx Of The Hunterriers ,,Jeff"

P1540353 Adria_2011_023

Jeff, a nagy mókamester egy igazán aktív, sportos családnál lelt otthonra, Ausztriában. A két gyermek mellett legjobb barátja Mikey, a vörös cirmos kandúr.


Onyx Of The Hunterriers ,,Ylvie"
P1540325 Adria_2011_003
Ylvie nagy örömünkre folytatva a hagyományokat, hivatásos vadászhoz került. Munkahelye a Fekete Erdő, Németországban!

Opal Of The Hunterriers ,,Henna"
P1540359 Adria_2011_056

Henna egy nagyon kedves, ugyanakkor rendkívül agyafúrt kislány. már 7 hetes korában azzal szórakoztatott bennünket, hogy rendszeresen kimászott a zárt kennelből. Ezt korábban még egyik kölyök sem tudta megtenni. Jó pár napos megfigyelés után jöttünk rá a sajátos technikájára, amihez nem kis logika kellett.
Osztrák gazdasszonyával gyakran vannak úton, ideális párost alkotnak.

Obsidian Of The Hunterriers ,,Sally"
P1540310 Sally

Sally, az alom legkisebb tagja volt, 10 hetes korára viszont méretben és súlyban is messze behozta a lemaradását. Új otthonra egy osztrák családnál lelt, ahol a legfonotsabb feladata a gazdaság őrzése.
 
 
Professional Of The Hunterriers ,,Szikra"
 


 
anita   precz1
 
Szikra, az az alom legvagányabb tagja, Budapestre került, ahol fiatal kutyakiképző gazdái mellett igazi aktív, sportos élet vár rá.
 
Percy Of The Hunterriers ,,Percy"
Pixel4 Nicole
Percyt gazdája elsőként választhatta ki az alomból, hiszen mentőkutyát keresett. Végül Power, Precíz és Pixel maradtak versenyben, a befutó pedig Pixel lett. Az eredmény a kölyökteszt alapján jósolható volt. Percy Németországban él, civilben egy 2 éves ikerpár játszópajtása, napközben pedig tapasztalt mentőkutyakiképző gazdája készíti őt fel a mentőkutyavizsgákra. Tulajdonosa beszámolója szerint Percy az eddigi legkönnyebben képezhető, legfogékonyabb kutya a kezében. Jól válaszott.

Pacemaker Of The Hunterriers ,,Myrna"Myrna 6mon kopf Myrnastand

Az alom egy szem, tűzről pattant lánykája nálunk maradt. Kefe utolsó lányaként átveszi anyja szerepét, ami a tenyésztési terveinket illetni. Más szempontból viszont nem helyettesít senkit, hanem a többi kutyával egyenrangú félként csatlakozott családunkhoz. Kissé mégis kivételes helyzetben van, mert Eszter lányunk legnagyobb barátnője, nem indulhat nélküle  a nap. Kitűnő idegrendszerű, nagy keresőkedvű, villámgyors kutya, ha munkáról van szó, otthon pedig végtelenül kedves, megbízható játszótárs. Pirelli Of The Hunterriers ,,Pedro"

Pirelli1 Niki

Pedro fiatal, kezdő terrieres gazdihoz került, aki mégis kitűnően ráérzett a kutya igazi terrieres, mégis finom jellemére.Pokerface Of The Hunterriers ,,Póker"Pokerface1 Pókergazdik

Pókerre nagyon mozgalmas, szabad, boldog élet vár. 3 gyermekes család vette őt magához, hatalmas szabad élettérrel és haszonállatokkal. Kutyakiképző gazdái rögötn ,,kezelésbe vették" őt.

 Power Of The Hunterriers ,,Power"Power3 Waltraud

Power, az alom domináns kutyája egy tapasztalt terrieres családba került, Ausztria hegyvidékére, Graz mellé. Gyönyörű otthonra lelt, szerető családjához kisgyermekek és egy Parson Russel terrier is tartozik, akivel minden nap vég nélkül fárasztják egymást.

Pierre Of The Hunterriers ,,Patron"

Ati2 Igor

Patron, eredeti nevén Attila,  az alom egyik legjóindulatúbb, kevésbé pörgős tagja volt, ezen tulajdonságánál fogva esett a választásunk új családjára, akik Veresenyházon élnek. 2 gyermekük mellett megbízható, szuper játszótárs, emellett állandó útitársa a sokat utazó családnak.

 
  • Pepper Of The Hunterriers ,,Pepper"
    Pepper2 Marianna
  • Peppert egy tapasztalt terrieres gazdi szemelte ki magának, már az első hetekben, mint az alom legkisebb, mégis egyik legaktívabb tagját. A méretbeli lemaradását 8 hetes korára behozta, aktívsága azonban csak fokozódott. Mégis nagy örömmel teljesítettük a gazdijelölt kérését, a személyes találkozók alapján úgy gondoltuk, hogy meg fog tudni birkózni Pepper jellemével. Így is lett!
 
 
 
Copyright © 2023 www.irterrier.hu. Minden jog fenntartva. Partial designer and webhosting by K@ro