Magyar

Postal mail H-2831. Tarján e-mail partalicsilla@gmail.hu Phone Call +36 20 911-44-94

 
Címlap Rólunk Bemutatkozunk
PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Partali Csilla állatorvos és Oláh Csaba hivatásos vadász üdvözli Önt az ,,Of The Hunterriers” ír terrier kennel honlapján!

kozoscsaladi

Önt bizonyára a fajta iránti érdeklődés vezette oldalunkra. Honlapunkon nemcsak a Hunterriers kennel kutyáit ismerheti meg, hanem sok olyan információt talál, amely az ír terrierek történetével, jellemével, használatóságával, ápolásával kapcsolatos, emellett pedig olvashat aktuális hazai és külföldi kiállítási híreket, sporthíreket.

Kennelünkről

otthon_2Kennelünk otthona a Koldusszállási Vadászház, amely a Gerecsében található, Tatabánya mellett. Párom a Vértesi Erdő Zrt. hivatásos vadásza, ezért lehetünk abban a kivételes helyzetben, hogy az erdő mélyén élhetünk sok- sok állattal, csendben, nyugalomban.  A kutyák mellett lovakat, birkákat, libákat, cicákat is tartunk. Kutyáink kiképzett, aktív munkakutyák és egyben családtagok. Én állatorvosként dolgozom saját állatorvosi rendelőmben, emellet hatósági állatorvos vagyok Tatabánya területén.
Tenyésztőként tagjai vagyunk a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete mellett az Országos Terrier Klubnak, az Osztrák Terrier Klubnak és egy német ír terrier tenyésztő szövetségnek is.


Ahogy kezdődött...

Msols_-_96_champion_20071216_Img0972

Gyermekkorunk óta mindketten elkötelezett kutyások vagyunk, fajtától függetlenül csodáljuk és igényeljük a kapcsolatot a KUTYÁVAL. Csodáljuk hűségéért, önzetlen szeretetéért, sokoldalúságáért…Sport-, illetve vadászkutyákkal kezdődött kutyás pályafutásunk, majd egy véletlen folytán 2005-ben került hozzánk első ír terrierünk, Kefe, aki karakterével, intelligenciájával azonnal lenyűgözött minket. Vele kezdődött a fajta iránti szeretetünk, ami mostanra életformává vált.

Szemléletünk

Tenyésztőként nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy minden kutyánk azonos ,,értékű” legyen. Nem lehet köztük kivételezett, vagy éppen elhanyagolt, hiszen a kutya egy társas lény, nem méltó arra, hogy az ember napokra kennelbe zárja és nagy ritkán elővegye egy kiállítás, egy fedeztetés, vagy egy vadászat erejéig. Egy tenyésztőnek meg kell találnia azt az optimális kutyalétszámot,  amely mellett van ideje minden kutyájával elegendő időt foglalkozni és anyagilag biztosítani tudja azt, hogy az állatok tartása, takarmányozása, állatorvosi ellátása megfelelő legyen. Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy tenyésztő ne csak a kölykök eladásáig tartsa magát felelősnek a nála született kölykökért. A tenyésztő felelőssége itt ugyanis nem ér véget! Gondoljunk csak a kölyöknevelés kapcsán elkövetett szocializációs hibákra, amelyek az új gazdik életét keserítik meg, vagy akár a hónapokkal, esetleg évekkel később diagnosztizált örökletes betegségekre!
Azt valljuk, hogy kutyát tenyészteni felelősség, hiszen a tenyésztőtől kikerült kutya hosszú-hosszú évekig fogja egy-egy család életét kísérni és azt befolyásolni.
A fajta hazánkban

IMG_6590_2_1A kennelünkből származó ír terrierek gazdáival folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Figyelemmel kísérjük a kölykök növekedését, kérdés, probléma esetén a gazdik bizalommal fordulhatnak hozzánk. A rendszeresen megszervezésre került találkozóknak köszönhetően egy remek baráti társaság alakult ki. A találkozók többnyire közös kirándulással, beszélgetéssel indulnak, majd vacsorával zárulnak.
Emellett nagyon örülünk annak, hogy az országban egy összetartó ,,ír terrieres kemény mag" alakult ki, akik fórumoznak és évente 1-2 alkalommal össze is gyűlnek, függetlenül attól, hogy kutyájuk melyik kennelből származik. A társaság nem hivatalos vezetőjének dr. Pozsonyi Anikót (Fotó) tartjuk, aki Magyarországon a legrégebbi múlttal rendelkezik a fajta tenyésztése terén. A Meoe jogásza és küllembíró. Mára már felhagyott a tenyésztéssel, de naprakészen figyelemmel kíséri a tenyésztők munkáját, a kölykök növekedését, a kiállítások és a találkozók elmaradhatatlan résztvevője.


DSC_0975   DSC_0981 

Sokan sokféleképpen megfogalmazták már, ki egyszerűbben, ki költőibben, de az üzenet közös:

Akit egyszer megérintett az ír terrier, azt rabul ejti és nem szeretne tovább ír terrier nélkül élni.

Ezzel a rövid bevezetővel kívánunk Önnek kellemes barangolást az ír terrierek világában!
 
Copyright © 2023 www.irterrier.hu. Minden jog fenntartva. Partial designer and webhosting by K@ro